Hemlagad lemoncurd med hemlagad maräng
Lemoncurd
Du behöver:
* 100 gram smör
* 2 stycken ägg
* 2 dl socker
* 1,5 - 2 citroner
Gör såhär:
Riv citronskalet fint & pressa ur saften, koka upp skal & saft från citronerna, 1 dl socker & smör tills allt smält ihop, låt sedan svalna,
Vispa sedan ägg & 1 dl socker poröst & blanda i citronkrämen.
Sjud sedan på svag värme tills krämen tjocknar, den får inte koka.
Häll sedan upp i en burk & förvara i kylskåp, hållbarheten är 8-12 dagar.
Maräng:
Du behöver:
* 6 äggvitor
* 3 dl socker
Gör såhär:
Vispa äggvitorna hårt så det inte kan rinna ur skålen, tillsätt sedan socker.
Lägg ut klickar i dess storlek som önskas.
Grädde i ugnen på 150 grader cirka 50 minuter.
Marängen ska få en vit yta men vara seg på insidan.
Servera marängen & lemoncurden med en klick grädde & färska bär.
Kommentarer
Trackback