chokladtårta med tryffel
denna underbara härliga kaka gjorde jag igår, här kommer receptet!
Chokladtårta med tryffel
Ingredienser
15-20 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
0,5 dl rostade pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakako & vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget & till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord & bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde & smör i en kastrull. Ta den från plattan. Hacka chokladen, rör ner & låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
vi valde jordgubbar istället :)
Chokladtårta med tryffel
Ingredienser
15-20 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
0,5 dl rostade pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakako & vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget & till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord & bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde & smör i en kastrull. Ta den från plattan. Hacka chokladen, rör ner & låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
vi valde jordgubbar istället :)
Kommentarer
Postat av: rebecca s
bakade precis en sån. ha ha läskigt! (:
Postat av: Anonym
åh, mums!
Trackback